GOED DOEL

Het thema Plastic Fantastic is natuurlijk heel dubbel: cool en kut! Daarom heeft Valtifest dit jaar een bijpassend goed doel van formaat gekozen.

Valtifest ondersteunt dit jaar het heldenwerk van The Ocean Cleanup!
Oprichter Boyan Slat en zijn team zijn bezig om nieuwe technologieën te ontwikkelen om op grote schaal drijvend plastic uit de oceanen te halen.

Omdat dit jaar Valtifest een groot afscheid aan plastic is, hebben we besloten ook iets echt terug te doen voor de planeet. Daarom vragen iedereen met een gastenkaart voor een financiële bijdrage, doen we collectes op het terrein en geven we aandacht aan het fantastische werk dat The Ocean Cleanup verzet.

De schepen van The Ocean Cleanup bevonden zich recentelijk in de Great Pacific Garbage Patch. Dat is de grootste drijvende plastic vuilnisbelt ter wereld: die ellende is bijna vijftig (!!) keer zo groot als Nederland en is het helaas niet de enige.

Als je het tof vindt om de avonturen en vooruitgang van The Ocean Cleanup te volgen, like dan hun Facebookpagina of volg die heldhaftige zeemannen en zeevrouwen via YouTube of Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/TheOceanCleanup/

YouTube: https://www.youtube.com/user/TheOceanCleanup

Instagram: https://www.instagram.com/theoceancleanup/

Mocht je geen puf hebben om op Valtifest de collectanten op te zoeken of niet van plan zijn naar deze spetterende editie Valtifest te komen (je mist wat!), dan kan je altijd zelf geld storten aan The Ocean Cleanup.

Dat doe je via hun website: https://theoceancleanup.com/donate/